16. helmikuuta 2018

Tekisitkö sittenkin itse lapsesi synttärikakun? Näillä vinkeillä onnistut.

Pitkästä aikaa mä sain kunnian tehdä mun ystävän lapselle syntymäpäiväkakun. Voi mahdoton miten mä kaipasinkaan sitä. Sitä luovaa suunnittelua, jännittävää toteutusta ja mukamas pitkää odotusta, että pitääkö päivänsankari kakusta vai ei. Sankarin toiveet olivat Ryhmä Haun Kaja tai Halti sekä lila väri.
Mun esikoisen mielestä kakku oli ehdottomasti maailman hienoin Skaja-kakku. Sillä Kajahan on englanniksi Sky ja kyllä, lapseni on katsonut Paw Patrolia myös englanniksi youtubesta, niinkuin mä jo paljastinkin postauksessa jossa puhuttiin meidän lasten tablettien käytöstä. 





Kuvasin vähän tekovaiheita ja ajattelin kertoa mitä tuohon kakkuun tulee, sillä se on oikeasti ihan toteutettavissa ihan kotioloissa, ihan ite.

Kakun pohjat tein Confetin korkealla PME vuoalla. Ihan ehdottomasti paras vuoka jota olen koskaan käyttänyt. Pelkkä vuokaspray tai rasvaus riittää, että pohja irtoaa kauniisti ilman kurjia reunoja. Vuokia tulee kohdella rakkaudella. Niitä ei saa naarmuttaa eikä pestä koneessa.

Pohjat teen yleensä Kinuskikissan sienikakkuohjeella.
Pohja kannattaa tehdä 1-2 päivää ennen kakun täyttöä, sillä silloin se on helpompi leikata ja ehdit vielä tehdä uuden jos mokaat.




Kakun sisälle laitoin Geishamoussea ihan vain siitä syystä että niitä oli jäänyt laatikollinen joulusta. Pohjat kostutin tuorepuristetulla appelsiininmehulla.

Geisha(tai mikä tahansa karkki)mousse:
1pss karkkia (1ltk)
2dl kuohukermaa (6dl)





Sulata karkit kermassa miedolla lämmöllä ja anna jäähtyä vuorokauden ajan jääkaapissa. Jäähdyttyään vatkaa kovaksi vaahdoksi ja laita pursotinpussiin.





Tälläkertaa kakkua ei koristanut sokerimassa, vaan vesiväritekniikalla levitetty voikreemi. Maustoin kreemin limenmakuisella tomusokerilla.  Pohjavärinä oli valkoinen ja tehosteina lila, persikka sekä vaaleanpunainen. Laitoin ensin yhden voikreemikerroksen ja jäähdytin sen jonka jälkeen levitin vielä toisen valkoisen kerroksen. Kuvista näet eron. Tämän jälkeen pursotin kakkuun erikokoisia pisteitä ja levitin ne sattumanvaraisesti. Ensikertalaiseksi olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. En todellakaan tiedä onko termi vesiväri edes oikea, tai tapa jolla sen tein.


















Tämän jälkeen sulatin valkoista Candy Meltsiä mikrossa ja sekoitin sen joukkoon ruokaöljyä, kunnes siitä tuli mun mielestä tarpeeksi juoksevaa ja laitoin sen pursotinpussiin ja valutin kakun reunoja pitkin.




Sitten askartelin pahvista ja sokerimassasta koristeita kakkuun  ja lisäsin reilusti tarkasti valittuja irtsareita päälle.  Laitoin lopuksi vielä vähän strösseliä kaapista ja kuparista spraykimalletta pintaan. 













Kiida tuli hakemaan kakkuaan edellisenä päivänä, joten ajattelin olla hyvä tyyppi ja koota tytölle pienen nannapussin ylijääneistä karkeista, jos vaikka tekisi mieli ihan vähän maistaa ennen juhlia. 




Kakusta saat helposti tuunattua mieleisesi version värisävyjä ja/tai hahmoa vaihtamalla.  Mietin jo kuumeisesti millaisen saa meidän kevätvauva joka täyttää ihan kohta jo kolme. Veikkaanpa, että tyyppi saa ihan itse päättää. (Salaa toivon tällä kertaa kakkua jätskibuffan sijaan.)
Kuvasin muuten Instagram storyyn videota kakunteosta ja siitä tykättiin kovasti. Mitäs sanotte, kuvataanko seuraavakin? 

Ida

12 kommenttia:

  1. Niin siisti kakku! <3 Pidän tän mielessä, jos innostun näpräämään kakun ja koristeet neidin synttäreille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nea! <3 Tuota oli kyllä kiva tehdäkin.

      Poista
  2. Loistovinkki tuo kahteen kertaan kuorruttaminen, miten se ei ole tullutkaan mieleen! Teitkö reilumman määrän kreemiä kun kuorrutit kahdesti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein noin 350g voista, eli sellaisen perussatsin mitä mä normaalisti teen. Laitan vain ekaan kerrokseen aika ohuelti, niin riittää hyvin eikä tule liian paksua kreemikerrosta.

      Poista
  3. Onpa mahtava kakku! En kyllä taida näyttää tätä kuvaa lapsille. Minun kakusta ei takuulla tulisi näin hienoa, vaikka kuinka seuraisin ohjeitasi. Ensi viikolla on vuoden ekat synttärit meidän perheessä. Kuukauden päästä juhlii vuoden toinen sankari. Hän on toivonut kakkua myös kouluun vietäväksi. Argh!
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myös kouluun vietäväksi? Auts! Saako sinne nykyään edes viedä kakkua?
      Ja kiitos, itsekin pidän tuosta, ja oli vielä kuulemma hyvänmakuinenkin.

      Poista
  4. MAHTAVAA! Nyt on niin selkeät ohjeet ja hyvät vinkit, että ehkä mäkin voisin onnistua! :D
    Ja se on meilläkin muuten Skaja. ;)

    VastaaPoista
  5. Upea kakku. Jaksoit tehdä noin monimutkaisen reseptin ohjeilla. Kiva kun kuvat oli koko prosessista. Kauniita kuvia.

    VastaaPoista
  6. Onpa suloinen kakku. Meillä tehdään aina itse kakut vaikkei olla mitään kovin hyviä tekijöitä mutta kakut on kaikki hyviä ja kelpaa vieraille hyvin.

    VastaaPoista
  7. Todellakin kuvaat seuraavankin 😍 nää sun kakut on aivan upeita! kateellisena vaan katon et jos vielä joskus onnistuisin itekin. 🤔 helpottaisi kovasti jos kakkupohjassa sais käyttää kananmunaa 😅 sain tästä muuten idea meidän seuraavaan tapahtumaan! 🙈

    VastaaPoista
  8. Mä en koskaan ole osannut tehdä kakkupohjaa, koristelussakin olen ihan peukalo keskellä kämmentä. :D Ihailen näitä kakkuja! Ehkä joskus :D

    VastaaPoista
  9. Waude mikä kakku! Kiitos kivoista vinkeistä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. ❤