Kaksplus.fi

14. toukokuuta 2017

Pikkuisen parempi (ja edullisempi) -menu, ohjeineen.

Sattuneesta syystä meillä syötiin äitienpäivä illallisella soppaa. Mutta ei ihan mitä tahansa soppaa, vaan maailman parasta tomaatti-vuohenjuustokeittoa. 
Sen kaveriksi leivoin Lukan kanssa ranskanleivän, sillä sitä mäkin pystyn  syömään, (jos kuorii kuoret.) Jussi tietty kysyi, että "Mitäs oikeeta ruokaa meille terveille ihmisille sit on tarjolla?" Joten tein siihen viereen vielä broiskusalaatin. Salaatin ihan kiusallani. Tais toivoa jotain hevimpää.
Itse en kakkua ihan vielä saa alas, mutta pitihän äideille nyt pieni kakkukin olla. 

Tässä teille ohjeet vähän kevyempään, muttei suinkaan mauttomaan illalliseen, olkaa hyvät.

Melko herkut raaka-aineet. Eikö?


Maailman paras tomaatti-vuohenjuustokeitto:

n.1kg kypsiä tomaatteja, kotimaisia.
1tlk Mutti-tomaattimurskaa
kourallinen tuoretta basilikaa
kourallinen tuoretta oreganoa
2 salottisipulia
valkosipulia

100-300g vuohenjuustoa, oman maun mukaan
2prk kuohukermaa

suolaa, pippuria, sokeria ja oman mielen mukaan chiliä.

Mä rakastan tomaattia. RAKASTAN.


Iske kaikki muut ainekset paitsi juusto ja kerma isoon kattilaan, vähän öljyä ja voita alle. Anna kiehua noin tunti, jos sulla on aikaa niin kauemmin.

Sulata toisessa kattilassa juusto kermaan.
 
Laita soppa blenderiin, ja blendaa niin kauan että se on täysin sileetä. Kaada takaisin kattilaan, ja kiehauta vielä juustokerman kanssa kimpassa. Valmis! Tsekkaa vielä mausteet.


Itse en ollut edes aloittanut, kun luka pyysi jo lisää.


Broiskusalaatti:

Romainesalaattia
erilaisia yrttejä/rucolaa
päärynää
avokadoa
broileria
parmesanjuustoa

Kaikki sinne vaan sekaisin. Broiskut pitänee eka paistaa. Mä paistan yleensä broilereihin eka pinnat, ja sen jälkeen lisään pannuun vähän jotain nestettä, etteivät ne kuivu. Ja kansi hetkeksi päälle. Toimii! Nyt lisäsin kahden mandariinin mehun, ja loput jääkaapin uumenista löytyneestä omppumehutölkistä. 

Täydellinen salaatti. Se ei paljon vaadi.



Lasten lempparileipä (ja kurkkukipuisen):

2.5 dl vettä
½ pussia kuivahiivaa
1 rkl sokeria
 1 rkl suolaa
50 g voita
n.6dl vehnäjauhoja

Vesi, hiiva, mausteet ja pari desiä jauhoista monitoimikoneeseen ja kone käyntiin. Sulata mikrossa voi, ja lisää se ja loput jauhoista pikkuhiljaa joukkoon. Anna koneen pyöriä noin 10 minuuttia, että saat kunnon sitkon.
Anna taikinan nousta kunnolla lämpimässä liinan alla, noin tunnin verran.
Voitele tai spreijaa pitkä leipävuoka. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois, ja laita vuokaan nousemaan toisen kerran. Leipä saa nousta puolesta tunnista jopa kahteen. Kunnes se on iso. 
Paista 180 asteessa noin 30minuuttia. Kumoa vuoasta, ja odota hetki ennen kuin leikkaat, ettei se murru.

Tämä leipä on meidän lasten lemppari, ja ehkä isänkin. Ja äidin. Kuka nyt ei kunnon pullahöttöleivästä pitäisi, (paitsi vatsa.) Parasta se on oikean voin kanssa, just uunista tulleena.

Alkuperäinen ohje on Cebicin. Mun lemppari.

Ihanaa höttöä.


Pikkuisen parempi Mokka-kakku:

3 kananmunaa
1dl fariinisokeria
2dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja
1-3 tippaa vaniljaesanssia
3 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl espressoa tai tummaa(vahvaa)kahvia
1dl kuohukermaa
200 g sulatettua voita

Kuorrute:
2dl kuohukermaa
1pss karkkia (Omar, Dumle, Fazerin...)
 
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita mukaan kahvi+kerma ja sula voi.
Kaada taikina isolle piirakkavuoalle tai pellille (leivinpaperin päälle) ja paista uunin keskitasolla noin 15–20 minuuttia.
Tee kuorrute. Kaada kerma ja karkit kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kunnes kaikki karkit ovat sulaneet. Anna kakun ja kuorrutteen jäähtyä kunnolla. halutessasi kosteuta pohjaa vielä pressolla.
Vaahdota hieman sähkövatkaimella kuorrutetta, ja levitä se kakun päälle.
Koristele. Anna lapsen koristella.

Yksinkertainen ja söpö.


Kakun kaveriksi tarjosin jäälattet. Ihan vain sen vuoksi, että mulla on aikamoinen kofeiini-riippuvuus, ja jotain oli keksittävä kun ei kahvia pystynyt juomaan. Tä on IHANAA!

Oatly-jääkaffe 

1 kapseli espresso, 
(ellei sulla ole pressokonetta/pannua, niin sitten tosi tummaa ja vahvaa suodatinkahvia noin 1dl.)
2tl hunajaa
1tippa vaniljaesanssia (tai aitoa.)
jäitä

Laita hunaja lasin pohjalle, ja valuta kahvi sen päälle ja sekoita kunnolla. Lisää vanilja. Lasi lähes täyteen jäitä, ja loput kaurajuomaa. TAI-VAAL-LIS-TA!

Reunassa the kaffe.



Maistui! Ainakin vieraille, ja mikä parasta, ennenkaikkea lapsille. Isompi "Ensyövihreääyök!" -lapselle piti jopa kaapia nuolijalla vikat sopat. Koin siis olevani onnistunut. Kaikki menkööt jatkoon.


Rakas.

Toinen rakas.


Kokeile! Ja tuu kertomaan mitä tykkäsit. 

Ida

2 kommenttia:

Sofiakii kirjoitti...

NAM NÄYTTÄÄ HYVÄLLE :)

Ulla/unelmien elämistä kirjoitti...

Ei vitsi tuota keittoa on ehkä ihan pakko testata,kiitos ohjeesta:)