21. toukokuuta 2017

Enemmän kasviksia osa2: Hernefalafelit ja Tabbouleh

Täällä varsinais-suomessa ollaan saatu nyt nauttia niin upeista keleistä et ei mitään järkeä. Ihanaa! Oon niin fiiliksissä kun aurinko lämmittää ihoa ja sukat voi potkasta sisälle, ja antaa hiekan ja mullan tarttua varpaisiin.

Lue ensimmäinen osa enemmän kasviksia postaussarjasta täältä. Dinosauruslasagne.

Ekaa kertaa patiolla -17



Koska aurinko, mä halusin välttämättä tehdä meillä libanolilaista (ja arabialaista) aurinkoista herkkua! Tää jäi mun mieleen kun poikien täti oli ystävänsä kanssa hoitamassa poikia, ja olivat jättäneet mulle itsetehtyä tabboulehia jääkaappiin. Tuo taivaallinen, vegaaninen lisuke.


Tabbouleh


Tää tabbouleh sopii täydellisesti hernefalafel-pitojen kaveriksi. Eli tein meille ne, tzatzikin ja vihersalaatin. Marinoin vielä kreikkalaistyyppistä juustoa, mutta jos sen (ja tzatzikin) jättää pois, on koko setti ihanasti vegaaninen. Juomaksi tehtiin siideri-vichy-herkut mintulla ja jäisellä raparperilla. Toimii!


Alla on paljon kuvia, ja ohjeet kaikkiin herkkuihin. Mä toivon todella et te kokeilette tätä, sillä tää illallinen oli ihan uskomattoman hyvä. Ihanan tasapainoinen ja aito. Kyllä vege vaan voi olla pöörfekt. vaikka itse sanonkin.

Tabbouleh:
2.5dl bulguria
5dl vettä
5tomaattia
puolikas kurkku
1 kevätsipuli varsineen (talvikautena 1 pieni punasipuli.)
1 ruukku lehtipersiljaa
1 ruukku minttua
suolaa
mustapippuria
puolikkaan sitruunan mehu
2rkl hamppuöljyä (myös oliiviöljy käy.)

Laita bulgur kannelliseen astiaan, ja kaada päälle suolalla maustettu, kiehuva vesi. Sulje kansi ja anna olla 15 minuuttia.
Leikkaa tomaatit niin kuin kuorisit appelsiinia, sillä haluat käyttää vain lihat, ei siemeniä.
(Säästä kodat vaikka keittoa varten!) Pieniä kuutioita!
Sama kurkulle ja sipulille, leikkaa pieniä kuutioita. Hienonna yrtit.
Kun bulgur on turvonnut sen 15 minuuttia, kääntele sitä lusikalla, ja anna jäähtyä.
Sen jälkeen sekoita kaikki ainekset keskenään.
Anna maistua jääkaapissa.

Tomsufileet.

Tabbouleh.

Lemons.

Mistä muualtakaan.. Lidl.


Hernefalafelit:
1 prk kikherneitä (Voit myös käyttää kuivia, mutta niitä pitää ensin liottaa yön yli.)
2 dl hernerouhetta Myssyfarmilta.
2 dl vettä
1 ruukku lehtipersiljaa
1/2 ruukku minttua
4 valkosipulinkynttä
2rkl sokeroimatonta maapähkinävoita
(Tai tahinia.
Lidlissä ei ollut seesaminsiemeniä, joten tä oli kakkosvaihtoehto ja oikeesti tosi jees!)
1tl juustokuminaa
1tl chiliä/cayannepippuria
1tl kardemummaa
Auringonkukkaöljyä uppopaistamiseen. (Rypsiöljy käy myös)

Laita hernerouhe kannelliseen astiaan ja kaada päälle suolalla maustettua kieuhuvaa vettä, kansi päälle ja anna imeytyä n.10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Huuhtele kikherneet, ja laita kaikki ainekset blenderiin tai astiaan. -Sillä sauvasekoitin on ihan yhtä hyvä kuin blenderi.
Anna turvota vielä noin 30 minuuttia. Jos seos on liian löysää, lisää herneriuhetta, se sitoo nesteet.

Falafelit pitäisi uppopaistaa. Se on himassa aina vähän hankalaa, ja mäkin pyysin Jussin jeesiin. Laita valurautapataan öljyä, ja laita sinne koepala. Kun koepala pysyy pinnalla, on öljy n.170 asteista. Silloin voit laskea levyn tehoa alemmas.
Frittaa palloja kullanruskeiksi. Laita talouspaperille, niin niistä imeytyy turhat öljyt.
Toki voit skippaa frittaamisen, ja paistaa ne pannulla "lettuina", mutta ei se oo sama. Se rapea pinta on se juttu.
Ennen tarjoilua pidin falafeleja uunissa 200 asteessa viitisen minuuttia. (Pitaleipien kavereina.)

Älä heitä käytettyjen yrttien jämiä pois. Vähän multaa alle ja ulos kasvamaan niin saat kohta uudet setit tehtyä.

Ihan huikee tuote! Tä tuli Bestbites-boxista.

Falafelit.

Falafelit.


Tzatsiki:
1 kurkku
5dl turkkilaista jugurttia
3 valkosipulinkynttä
hunajaa
suolaa
mustapippuria

Raasta kurkku ja siivilöi (painele) nesteet pois. Hienonna valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua. (Parasta seuraavana päivänä.)

Tzatziki sopii ihan mihin vain. Se on niin raikas ja hyvä. Yksinkertaisen upee grillikauteen.

+Valmiita pitoja. Jos ois aikaa, voishan nekin tehdä itse.
+Vihersalaattia oman maun mukaan.
+Itsemarinoituakreikkalaistyyppistä juustoa
   -kreikkalaistyyppistä juustoa, hamppuöljyä,sitruunaa,pippuria ja yrttejä.  


Siideri-vichy:
1 osa siideriä
3 osaa vichyä
jäitä
sitruunaa
raparperia
minttua

Toimii.




Kreikkalaistyyppistä juustoa omaan makuun.


Tä ruoka oli oikeesti ihan älyttömän hyvää. Mä taivastelin ihan ääneen, että miten vege voi maistua näin herkulliselta. Tosta setistä ei puuttunut mitään. Toki kesän ekat hellepäivät, eka patiokattaus ja viikonloppu. Prfkt.


Vihersalde.

Pieni herkuttelija.

Nam.

Hernefalafel-pita.

Leivät loppu, ei haittaa!


Iso suositus.
Tabboulehin ja falafelien ohjeet on tehty Soppa365 ohjeisiin tukeutuen.

Ida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. ❤