Kaksplus.fi

28.10.2016

Överihelppo lakritsifudge.

Jotain pientä ja helppoa. Edullista, mutta itsetehtyä. Taaperon kestävää, (mutsin hermojen kestävää) ja ennenkaikkea superhelppoa ISÄNPÄIVÄKSI?

Herkkupylly testasi, ja hyväksyi.
No Lakritsifudgeja!
Sain Raision Confetista testiin muutamia Habanero Soundin salmiakki- ja lakritsituotteita. Tämähän sopi herkkupe*seelle vallan mainiosti, ja ensimmäisenä Salmiakkisiirapista syntyikin valkosuklaa-salmiakkijuustokakku. Kävi kuitenkin pikku moka, enkä muistanut raapustaa ohjetta ylös, eikä nämä aivot, jotka yrittävät selviytyä ensimmäisestä ruuhkavuodestaan sitä enää millään muista.  Joten pitää tehdä kakkosversio vielä, että saan ohjeen tänne teillekin. Senverran sanon, että meidän iskä sanoi sen olevan ihan parasta kakkua evör, ja tilasi samanlaisen isänpäiväksi. 

Lakritsijauho, salmiakkisiirappi ja lakritsisalmiakkipasta.
 Mutta nää fudget! Niin helppoja, että muistan ohjeen jopa tällä päällä, pienillä yöunilla ja orastavalla hedarilla. Helposti! 

Lakritsifudge

1 purkki kondensoitua maitoa
300g valkosuklaata 
(Lidlin Fin Carre on mun mielestä paras hintalaatusuhteeltaan, terkuin Lidl-muija!)
0.5dl kuohukermaa
1tl suolaa
1-2tl Blind Wolf lakritsijauhetta (Confetista
<--Linkki facebook-sivuille, kannattaa käydä tykkäämässä.
1dl karamelleja oman mielen mukaan, tai ilman.
 
  • Kaada kondensoitumaito ja kerma kattilaan, kiehauta ja ota pois levyltä.
  • Lisää joukkoon pilkottu valkosuklaa, ja sekoita kunnes suklaa on sulanut kunnolla joukkoon.
  • Lisää suola ja lakritsijauhe. Itse laitoin 2tl, ja siitä tuli todella voimakas, joten vähempikin riittänee.
  • Öljyä kevyesti joko silikonisia jääpalamuotteja, tai muovinen, matala astia. Itse kokeilin molempia, ja molemmat irtosivat ihan helposti. 
     
  • Kun massa on hieman jäähtynyt, laita se pursotinpussiin, ja pursota muotteihin. Itse laitoin ensin pienet karkit muottien pohjalle, ja päälle fudgemassa.
     
  • Yöksi jääkaappiin, ja aamulla paloiksi. Njam. 

Fudge menossa jääkaappiin.
Nämä säilyvät parhaiten viileässä. Massa on senverran pehmeää, että siitä saisi aika kivasti pyöriteltyä pieniä palloja, ja dipattua ne vielä suklaaseen. Sitä kokeilen ehdottomasti vielä isänpäiväksi, valkosuklaa-salmiakkijuustokakun koristeiksi.. Tahtoisitko sinä vielä kakun ohjeen tänne ennen isänpäivää?

Valkosuklaa-salmiakkijuustokakku.


Ida

Ei kommentteja: