Kaksplus.fi

15. marraskuuta 2015

Vähän erilainen ristiäiskakku :)

Se on aina ihanaa, kun saa vapaat kädet! Tulee ihan sellainen olo, että hitto tuo luottaa mun taitoihin! Että ehkä mä olenkin ihan hyvä tässä mitä mä teen. Tulee aika hyvä mieli.
Ja se on kivaa! Aina on mukavaa tehdä jotain, mitä ei ole koskaan ennen tehnyt.

Ristiäiskakut on muutenkin aivan ihania, pienen aarteen ensimmäinen kakku. Ja minä sain sen tehdä. <3
Tässä oli toiveena syksyinen, ruskahenkinen kakku. Sellainen siitä tulikin.

Muutama tunti pinterestissä, ja googlen kuvahaussa tuotti tulosta, ja ajatuksena oli kantokakku, vaahteranlehdillä ja pienellä vauvalla, siellä lehtien seassa.



Pohjat olivat taas ne perus samat suklaasokerikakkupohjat Jonka ohje löytyy täältä. :)

Täytteeksi valikoitui tälläkertaa Omar-nannoista tehty "mousse"
1pss nannoja
2dl kuohukermaa
---> miedolla lämmöllä kattilassa sulaksi, ja yön yli jääkaappiin kovettumaan.
Seuraavana päivänä vatkaimella kovaksi vaahdoksi
ja se lisätään kovaksi vaahdotetun kerman joukkoon, halutessa lisää vielä (mascarpone)tuorejuustoa, niin tulee vielä täyteläisempi lopputulos.
Tämä sama ohje toimii lähes millä tahansa (pehmeällä) nannalla, ja on muuten aika namia cup cakesien päällä.

Ja karpaloita!
Pakkasesta pussillinen karpaloita, kiehumaan n. 5 minuutiksi, koska ulkomaista alkuperää olevat pakastemarjat tulee kuumentaa kauttaaltaan vähintään 5 minuutin ajan 90 asteessa, tai keittää 2 minuuttia.
Syy tähän on ympäri maata esiintyneet norovirusepidemiat, joiden syyksi epäillään ulkomaisia pakastemarjoja. Hyi, kannattaa siis keittää ellei halua vierailleen mahdollista kakkatautia.

Eli kiehautin, jonka jälkeen annoin jäähtyä ja laitoin blenderiin. Lisäsin tomusokeria aika reippaasti, kunnes karpalot eivät enää olleet liian kitkerän makuisia.

Sitten pohja, kostutin kaakaolla. (vettä, oikeaa kaakaota ja vähän sokeria)
karpaloa ohut kerros ja reippaammin omar-herkkua.

Niin monta kerrosta kun nyt haluatkin. Itse tein monta, koska halusin kakusta korkean. :)

Nimen kirjoitin itsetehdyllä Royal icingilla, johon lisäsin reippaasti kaakaota.
(kananmunan valkuaista, tomusokeria ja kaakaota.)

Kaunis nimi Tiituksen pikkusiskolle <3  Mimosa Mai Aliisa <3

Kakun ja sokerimassan väliin tuli voikreemiä, joka myöskin maustettiin reippaasti kaakaolla.
 250g voita, 1pkt tomusokeria ja raivoisa vatkaus.



Kakku on päällystetty sokerimassalla, ja kaikki koristeetkin ovat sokerimassaa.
Noita lehtiä pyörittelin ja mietin ihan älyttömän kauan, että miten saan aidonnäköisiä lehtiä, ja paljon.
Kokeilin kaikenlaisia kukkamuotteja, mutta parhaaksi osoittautui tähtimuotti! Nuo on siis pienellä tähtimuotilla tehtyjä, ja sakarat käännetty vain ylöspäin! Toimii ;)

Itse olen melko tyytyväinen lopputulokseen, ja jännityksellä (taas) odotan palautetta herkuttelijoilta.

Jos joku ihmettelee missä ipanat olivat kun tätä väkersin, niin isänsä kanssa viettämässä laatuaikaa. Oli muuten virkistävää olla yksin kotona monta tuntia, radio vain huutamassa.